Geopend van donderdag t/m zondag vanaf 17.00 uur

Over ons

Een kok begon zelden zo dichtbij de producten waarmee hij kookt, als Dennis. Hij groeide op op de boerderij van de familie, zou ook boer worden en deed dus een agrarische opleiding. Daar echter gebeurde er wat onverwachts: bij een van de vakken – koken – moest hij letterlijk uit de keuken gehaald worden omdat Dennis maar bleef… koken. Bij zijn zoveelste variatie op appelmoes buiten lestijden om, namen zijn leraren hem apart en deden hem een life changing voorstel: ga naar de kokschool. Word kok.

Het was toen 1990. We zijn nu ruim 3 decennia verder. In de tussenliggende tijd behaalde hij zijn diploma “gespecialiseerd kok”, rijpte zijn talent uit bij gerenommeerde restaurants als Poppe, kookte hij op Aruba en leidde hij als chef twee eigen zaken. Zijn visie op koken werd scherper en kreeg steeds meer focus. Focus op de dingen die voor ons van belang zijn, voor nu en in de toekomst, voor onszelf en onze wereld.

Daarbij draait alles om de manier waarop wij met ons voedsel omgaan: voedzaam en uitnodigend voor onszelf en toekomstbestendig voor de generaties erna. Fraai ogend en uiterst verfijnd verwoord op het bord, koken in de eredivisie met grip op de puurheid van de ingrediënten.

Samen met zijn vrouw Dimphke, dé stuwende kracht achter de schermen, zette hij Restaurant van Dijk en de Boer neer. Juist daar staan sociaal contact, hedonistisch genot op het bord, een hoogwaardige wijnkaart en oog voor de natuur centraal. Dennis is een boerenjongen die met een kokshart ter wereld kwam. Want koks maak je niet. Die worden geboren.